سنگ ساختمانی در کل مراحل تولید و توزیع اش نکات پر اهمیتی برای حفظ کیفیت لازم دارد که رعایت نکردن آن ها موجب اتلاف این پدیده طبیعی می شود. برای نمونه در زمان چیدن سنگ های طولی در کنار دیوارهای کارخانه بایستی به این نکته دقت کرد که سنگ ها به طور کامل به یکدیگر بچسبند تا بین آن ها هیچ فضای خالی باقی نماند. پدید آمدن فضای خالی موجب می شود که سنگ های ساختمانی با ضربه ای نه چندان قوی به آسانی بشکنند و ضرر و زیان زیادی را بر دوش تولید کننده بیندازند.
همینطور در چیدن سنگ هایی که در بالای دسته قرار می گیرند این نکته مهم است که این سنگ ها به طورکامل در جای خود تثبیت شوند تا امکان سقوط نداشته باشند. برای چیدن سنگ های فرشی هم بایستی توجه کرد تا این سنگ ها زیاد ارتفاع نگیرند و همینطور از دادن شیب زیاد به آن ها جلوگیری شود.
در زمان بارگیری سنگ های ساختمانی نظیر سنگ تراورتن، سنگ گرانیت و سنگ مرمریت هم این نکته فوق العاده مهم است که یک ورق پلاستیکی در لبه محل بارگیری به کار برده شود تا در زمان سایش سنگ ها به این محل لبه های آن خورده نشود. این خوردگی در کناره های سنگ موجب می شود که سنگ ها بعد از کار شدن بر روی دیوار و کنار هم قرار گرفتن تصویر قشنگی به وجود نیاورند. البته این مسئله به دلیل سنتی بودن بارگیری در ایران تا حدودی اجتناب ناپذیر است اما می توان میزان آن را کم کرد.
سنگ های خارجی مانند سنگ امپرادور اسپانیا یا سنگ هلویی چین در پالت های چوبی بسته بندی می شوند که خوردگی آن ها را به صفر می رساند. سنگ های خارجی بسیار سالم و بدون ریختگی خواهند بود.